Høstsopptreffet for prøvekandidater

Praktisk info

Fra: 19.09.2024

Til: 21.04.2024

Adresse: Hove Leirsenter, Hoveveien, Færvik, Norge

Forening: Aust-Agder sopp- og nyttevekstforening

Region: Agder

Pris fra: 4900 kr

Ledere

Påmelding

Dette arrangementet er kun for medlemmer, logg inn for å melde deg på

Bli med på en drømmedag for prøvekandidater

Spesielt for kandidater til soppsakkyndigeksamen: Roger Andersen og Pernille Næss fra Soppsnakk vil arrangere en drømmedag for prøvekandidatene på lørdagen. Dette er påmelding til hele treffet, men reservere samtidig plass til dette opplegget. Er det fullt her kan du melde deg på med ordinær påmelding, og være med på andre aktiviteter under treffet. Skriv i så fall kandidat i kommentarfeltet slik at vi kan får deg på kandidatdagen om det blir ledige plasser.

NB! Legg inn kommentar ved påmelding ved allergier/dietter.

Du må være medlem og innlogget for å kunne melde deg på.

Årets treff har fokus på giftsopp, matsopp og turledelse, og passer spesielt godt for soppsakkyndige og prøvekandidater.

Vi skal til Hove leirsenter som ligger på Tromøya utenfor Arendal, og midt i Raet nasjonalpark.

Program

Du kan sjekke inn fra klokken 14.00 på torsdagen. Programmet starter med foredrag om raet Nasjonalpark klokken 1700. Så får vi omvisning i området, og felles middag med presentasjon av treffet.

Både fredag og lørdag blir det ulike turer på dagtid og variert kveldsprogram. På lørdagen melder en seg på turer med tilhørende workshop i etterkant. Eksempel på tur: Matsopptur med workshop om konservering av sopp, turledertur med matlaging, giftsopptur i et område der det er mulig å finne alle de 5 giftigste og kartleggingstur i gammelskog med påfølgende artsbestemmelse. Det blir tilsendt påmelding til turene i forkant av treffet.

I tillegg til norske fageskperter, kommer Rut Folke fra Sverige. Hun er en av forfatterne bak boken Giftsvamper og svampgifter.

Vi planlegger utstilling av normlistesopp, i tillegg til eget eksamensrom med pensumarter.

Treffet avsluttes med felles lunsj og vi er ferdige klokka 1400 på søndagen.

Fullt program kommer senere.

 

Overnatting og mat

Hove leirsenter har enkel standard. Det blir overnatting på enkeltrom med delt bad, og frokosten blir levert på brakkene der det også er felles kjøkken. Alle smører egne matpakker til dagens tur.

Det serveres hver dag felles middag.

Det er litt avstand mellom der vi sover, spiser middag, har sopputstilling og foredrag, men gode veier og flatt terreng.

Pris

Treffet er bare for medlemmer, og koster kr 4900 inkludert overnatting på enkeltrom torsdag til søndag og mat alle dager (frokost og matpakkelunsj (fre.-søn.) og middagsbuffet (tors.-lør.)).

Det er bare mulig å melde seg på torsdag til søndag med overnatting.

Dette er nødvendig siden vi reserverer hele hus på leirstedet, og vi trenger full dekning alle dager. Vi håper det veier opp at treffet i sin helhet er billigere enn de siste års hotelltreff.

Ankomst

Vi anbefaler å reise kollektivt. Det går buss fra Oslo, Rygge og Kristiansand til Arendal, og videre over til Tromøya.

Det er gode muligheter for parkering på området.